5 sunnere alternativ til lørdagskosen

Da var første helgen i 2016 her, den absolutt tyngste helgen for alle som har bestemt seg for å leve et sunnere liv. I følge helsedirektoratet spiser vi nordmenn 32 kg sukker hver, årlig. Er du en av de som har bestemt deg for å kutte ned på sukker og leve sunnere? Da står du ovenfor en utfordring, å komme deg gjennom første helgen. Når jeg kuttet ut sukker i 2015 fikk jeg første helgen abstinenser. Jeg begynte å skjelve, fikk vann i munnen når jeg så god mat på tv, var irritert på alle rundt meg og hadde kraftig hodepine. Det er utrolig viktig at du kommer deg gjennom denne helgen, for allerede fra neste uke av er søtsuget mindre.

Det er mange enkle grep man kan gjøre for å innføre litt sunnere kos i helgen. Dette er noen av mine tips for å kutte ned på søtsuget. 

 

1: Bytt ut snop med frukt og bær: 

Dette er det alternativet som er mest åpenlyst og som de fleste vil tenke på først, mer frukt og mindre snop. Kjøp den frukten du liker best, og kutt den opp så det ser delikat og innbydende ut. Sukkerartene i frukt og bær vil gi deg samme "godfølelse" som snop og vil hjelpe på søtsuget. Personlig liker jeg best blåbær og bringebær, som har et lavere innhold av sukkerarter enn andre frukter, som for eksempel banan. Forsøk å finne økologiske råvarer. 

Berries fruits
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


2: Bytt ut chipsen med nøtter: 

Nøtter er en enkel måte å minske søtsuget på. Det er sunt og veldig godt. Velg usaltede nøtter, da salte nøtter vil øke lysten på å spise mer. En fin regel er å fylle opp et lite glass, og holde seg til den mengden. Nøtter er rik på sunt fett, og gir kroppen mye energi. Den Lille Nøttefabrikken har et veldig godt utvalg av nøtter. 3: Enkel hjemmelaget sorbetis eller smoothie: 

Dette er veldig enkelt og godt. Ha frosne bær, naturell yoghurt og 1 dråpe med honning( jeg bruker økologisk honning) i en blender. Server med en gang og nyt!4: Bytt brus ut med vann eller Farris:

Ikke bytt ut brusen med juice, men kjøp heller vann med kullsyre. Jeg drikker vann med ferskpresset lime. Enkelt, naturlig og godt. 5: Bytt ut chips & dipp med kjeks & kremost: 

Enkelt, godt og litt sunnere. Tynne spelt kjeks fra Sætre, sammen med pepper kremost fra Tine og druer er en snacks du lett kan servere gjester. 

 

 

6 kommentarer

Snippen

09.01.2016 kl.18:12

Takk for gode tips :D Hadde ikke tenkt på å lage egen sorbetis, men det hørtes godt ut! Ha en god helg :) Hadde forresten satt uendelig masse pris på om du tok en tur innom bloggen min og følgte den :)

RockstarDad

09.01.2016 kl.19:23

Snippen: Takk for det :) Ha vært inne, bra blogg, skal definitivt lese mer :) God helg!

09.01.2016 kl.22:25

👍🏻

RockstarDad

09.01.2016 kl.22:37

Anonym: :-)

Anonym

10.01.2016 kl.22:34

Sorbetis må jeg definitivt prøve! :-))

RockstarDad

11.01.2016 kl.15:35

Anonym: gjør det, og enjoy :) smak deg frem til rett søtning - enjoy :)

Skriv en ny kommentar

RockstarDad

RockstarDad

30, Oslo

Velkommen til bloggen til Børge Dversdal. Jeg er lidenskaplig opptatt av mat, helse og trening. Gikk i 2015 ned 30 kilo og har ikke spist snop, chips, sjokolade, brus og kaker siden 2014. Er også pappa til lille awesome Lycke. Deler mine interesser, råd og erfaringer innen mat, helse og trening

Kategorier

Arkiv

hits